Robull's

Ahogy én készítem....

Juhtúróval töltött gomba joghurtos kapormártással és krokettel

Hozzávalók 4 főre:

  • 12 szem gomba (közepes, kerek)
  • 1 cs. kapor
  • 12 db krokett
  • 1 doboz joghurt
  • ½ l tej
  • 3-4 ek liszt
  • Bő olaj a sütésekhez
  • só, fehérbors, szerecsendió
  • 300 g túró
  • 150 g juhtúró


Elkészítés:

  1. A túrókat összetörjük ( villával ) és sózzuk, borsozzuk (előtte kóstoljuk meg), majd hűtőbe rakjuk.
  2. Kevés olajat hevítünk egy lábasban amibe belerakjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk folyamatosan kevergetve.  Erre rakjuk a finomra vágott kaprot amit szintén kicsit megfuttatunk. Ezután annyi tejet öntünk hozzá, hogy mártás állagú legyen. Ne legyen csomós. Beleöntjük a joghurtot és megkóstolva sózzuk, borsozzuk. Amint kissé kiforrt, félretesszük. Át is szűrhetjük.
  3. Bő olajat hevítünk. Közben kitörjük a gombák szárát és megmossuk őket. Amikor az olaj forró a sima felületével belerakjuk a gombákat az olajba és elősütjük. Kivesszük őket egy tepsire és megtöltjük egy-egy adag juhtúróval. Ezután vagy egy grilles sütőbe vagy sima sütőbe vagy esetleg szalamanderben megpirítjuk a juhtúrót.( Sima sütőben nem fog megpirulni csak megszikkad, de így is teljes értékű lesz az étel.)
  4. Amíg a gombák sülnek addig megsütjük a kroketteket, szintén bő olajban2-3 perc alatt.

Tálalás:

A mártásból rakunk a tányér közepére, majd adagonként 3-3 krokettet és 3-3 gombát helyezünk el a mártás köré.

                    juhtúrós


Jó étvágyat kívánok!





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 2
Heti: 1
Havi: 48
Össz.: 7 524

Látogatottság növelés
Oldal: Előételek
Robull's - © 2008 - 2024 - robull.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »